face twi you

О НАМА


ОШ “Живадин Апостоловић“- ШКОЛА СА ДУШОМ

МОТО ШКОЛЕ
„Детету пуно љубави треба,
да срећно расте, да гради свет,
никад му немој сасећи крила,
подржи сваки његов лет“

 

ИСТОРИЈАТ ШКОЛЕ И ОРГАНИЗАЦИЈА РАДА


ОШ “Живадин Апостоловић“ има традицију образовања и васпитања деце дугу око 2 века, што представља велику одговорност за нашу школу да очувамо и однегујемо дугогодишњу репутацију успешне школе и да учинимо нашу школу још успешнијом на задовољство свих који су око наше школе окупљени: наше ђаке, запослене, родитеље, целе општине и наше министарство.skola1

Почетак образовања деце на нашој територији је започет пре око 200 година, а та Oсновна школа касније добија име „Живадин Апостоловић“.Због повећања броја деце ствара се потреба отварања још једне основне школе ОШ“Миодраг Чајетинац Чајка“. После деобе школе у ОШ“ Ж.Апостоловић“ се јавља проблем мањка простора који се решава изградњом нове зграде која је изграђена 1964. године у којој се настава и данас одржава. Касније се од наше школе одвајају подручна одељења окупљена око школе у Попини и припајају новооснованој школи у Трстенику 2, ОШ“ Свети Сава“.1970 године се нашој школи припаја подручна школа у Богдању која је данас једино подручно одељење наше школе.

У оквиру наше школе, већ 20 година ради одељење за децу лако ометену у менталном развоју. У овој школској години нашу школу похађа 545-оро ученика таспоређених у 25 одељења: 21 у матичној школи, 2 у Богдању и 2 у одељења деце лако ометене у менталном развоју. У оквиру школе је организована настава у кућним условима за ученике који имају проблем у физичком развоју.
За сва одељења и све видове наставе коју школа организује, школа се труди и у томе успева да створи оптималне услове за укључивање све деце у наставне и ваннаставне активности и да простор у коме уче и раде оплемени и прилагоди њиховим потребама.

 zivadin2

Циљ наше школе је створити школу по мери сваког детета у коју ће свеко дете радо долазити, учити у безбедном окружењу и са осмехом излазити из ње. Наша школа је отворена за целу локалну заједницу са којом добро сарађујемо и која је активно укључена у развој наше школе, јер школа може да напредује само ако сарађује са свим актерима који су неопходни за успешно васпитање и образовање деце и стварање добрих будућих генерација од којих ће зависити развој целе општине.

 

 

ОБЕЛЕЖЈА ШКОЛE
 • Грб школе - избор извршен по обављеном конкурсу, изложби и гласању свих ученика у организацији Ђачког парламента наше школе
 • Ђачка униформа са обележјем наже школе- избор извршен по обављеном конкурсу, изложби, модној ревији и гласању свих ученика у организацији Ђачког парламента наше школе
 • Школски лист „Полет који представља рад, успех и активности наше школе који уређује Новинарска секција наше школе са наставницима који излази 2 пута годишње
 • Мурал на зиду наше школе да обележјима нашег града чији је аутор наш уметник Иван Коцић

zivadin3

 

НАШЕ СПЕЦИФИЧНОСТИ


Наша школа је у пројекту „Моја школа – школа без насиља“ већ 4 године и за успешан рад од министарства смо добили признање као школа у којој је на најбољи начин примење пројекат у чијем раду су активни Вршњачки тимови и ђачки парламент. Проблеме у школи решавамо на посебан начин у шта су укључени сви ученици, родитељи и запослени.
У школи је прошле године започет пројекат „ Друга шанса- Фунцкионало основно образовање одраслих“ . Тренутно је завршен први циклус образовања у коме имамо 22 полазника и који ће у септембру наставити наставу у другом циклусу.


Сваке године недеља пре Ускршњег распуста се у нашој школи организује као Недеља толеранција: са даном спорта, помоћ другу, избор „Нај- фаце“ , даном за екологију...Дан за памћење је свакако „Моја школа је у мојим рукама“ дан када ученици раде у школи све од одржавања хигијене преко извођења наставе до руковођења школе.


Успешни смо домаћини републичког фестивала за децу „Распевано Пролеће“ и других такмичења а посебно смо поносни што смо иницијатори организовања и данас суорганизатори хуманитарне Ускршње аукције чији приход иде за помоћ деци са посебним потребама.

 

Посебни приоритети наше школе:

 • безбедност ученика
 • интеграција ученика са посебним потребама
 • побољшавање услова за спорт
 • екологија
 • стручно усавршавање
 • побољшавање услова за учење и рад у школи
 • вредновање и самовредновање рада школе

 

НАША ВИЗИЈА

zivadin4Да наша школа буде успешна, савремена, ефикасна и отворена за све новине које доприносе побољшању квалитета и трајности знања, применљива у даљем професионалном развоју и развоју атмосфере поверења, уважавања и толеранције.Мишљења смо да у томе и успевамо

banerMinistrarstvo1

  

banerOpstina1

 

150482
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
70
90
1784
147997
2030
8914
150482

Ваша IP: 163.172.120.47
2017-12-11 07:38